Kusadasi

Kusadasi is een stad met een enorm groot aantal interessante bezienswaardigheden.
Dit omvat oude ruïnes, nationale parken, musea en vele andere opwindende plekken.

Hier heb ik alle bezienswaardigheden, excursiebestemmingen, oude ruïnes en prachtige stranden rondom Kusadasi verzameld in één lijst!

Kasteel op het duiveneiland

Het kasteel op Pigeon Island is het symbool van Kusadasi. De funderingsmuren van het fort gaan terug tot het Byzantijnse tijdperk. Een dam verbindt het kasteel met het nabijgelegen vasteland, aan de linkerkant waarvan rondvaartboten op gasten wachten, aan de rechterkant is er een klein zandstrand. De toegang tot het onlangs gerenoveerde kasteel is gratis. Binnen zie je planten en dieren uit de regio, in het kasteelhuis zijn scheepsmodellen en een groot walvisskelet te zien.

Haven van Kusadasi

De cruisehaven van Kusadasi is een van de centrale ontmoetingspunten voor de lokale bevolking en reizigers in Kusadasi. Direct aan de haven zijn veel restaurants, cafés en winkels. De visrestaurants zijn erg populair vanwege de nabijgelegen vismarkt. Het loont om naar de haven te gaan en tenminste één cay te hebben. Mijn aanraders zijn de theetuin in Ecevit Parki aan zee en het MAP Bistro Cafe.

Apollo-tempel in Didim

Eeuwenlang werd de tempel van Apollo gebouwd, na Delphi het belangrijkste orakel van het oude Griekenland. In de oudheid konden mensen de tempel nooit afmaken, wat te wijten was aan de enorme omvang en het gebrek aan bouwtechnieken. Desalniettemin loont het om de tweelingtempel van de Tempel van Artemis in Kusadasi te zien, die een van de 7 wereldwonderen was. Vanuit Kusadasi bieden veel lokale touroperators en hotels dagtochten naar de tempel van Apollo. Meestal zie je ook de ruïnes van de oude steden Miletus en Priene.

Trein museum

Duitse stoomlocomotieven en treinstellen in Turkije? Dat zie je in het treinmuseum in Kusadasi! In een soort openluchtmuseum worden tientallen locomotieven en treinsets tentoongesteld. Deze omvatten locomotieven gebouwd in Duitsland en Engeland, waarvan sommige meer dan 100 jaar oud zijn.
Bezienswaardigheden in het centrum van Kusadasi
In het centrum van Kusadasi moet je zeker de oude stadspoort bezoeken en van beide kanten doorlopen. Volgens de legende zul je Kusadasi binnenkort weer bezoeken. De oude karavanserai van Kusadasi ligt ook vlakbij de stadspoort. Over een paar maanden gaat daar een museum open. Een bezoek aan de Kaleici Camii “moskee” is ook de moeite waard. Ik noem andere bezienswaardigheden in het centrum van Kusadasi in mijn eigen lijst.

Milete ruïnes

Thales von Milet wordt beschouwd als de grondlegger van de filosofie en astronomie. Hij woonde ongeveer 2600 jaar geleden in de oude havenstad Miletus, een van de belangrijkste handelscentra aan de Anatolische Egeïsche kust. Een theater met 24.000 zitplaatsen, Romeinse baden en vele andere ruïnes tonen nog steeds de rijkdom van Milete.

Nog meer

In de regio is er vanzelfsprekdn nog veel meer te zien en te doen. Een centraal gelegen hotel zoals het Aqua Fantasy Kusadasi, met waterpark, is dus geen overbodige luxe.